Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Burgemeester Delissen heeft zondag de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan Ma… twitter.com/i/web/status/1…

BSAC verliest derby in slotminuut

25 maart 2019

De handbalderby tussen de vrouwenteams van BSAC en Bevo was zondag spannend tot het laatste fluitsignaal. De bezoeksters uit Panningen trokken aan het langste eind: 20-21.

In tegenstelling tot vorige keer, toen de ploeg uit Maasbree een offday had en een forse nederlaag moest slikken, waren beide teams vanaf de beginworp aan elkaar gewaagd. Bevo had een flitsende start maar de gastvrouwen knokten zich langszij waarna de score voortdurend gelijk opliep. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en er werd geknokt om elke bal. Halverwege was de stand in evenwicht (10-10), na de pauze steeg de spanning naar een climax waarbij over en weer veel kansen werden gemist en fouten gemaakt. Nadat Bevo in de slotminuut op voorsprong kwam, deed BSAC in de tegenaanval nog een wanhopige maar vergeefse poging om de gelijkmaker te forceren.

Ondanks de nederlaag klom BSAC op de ranglijst van de zevende naar de zesde plek doordat concurrent Oliveo met grote cijfers verloor. Over twee weken wordt duidelijk op welke positie het eerste seizoen in de tweede divisie wordt afgesloten. Voor de promovendus was het de laatste wedstrijd van het seizoen. Aan Maasbreese kant werd afscheid genomen van de speelsters Moniek Aerts, Ruth Peeters-Kabantu en Joanna Blomen en begeleidster José Janssen. Ook co-trainer Erik van Lier kondigde zijn vertrek aan.