Menu

Twitter feed Omroep P&M

Burgemeester Beesel vol lof over gemeenschapszin

21 juli 2021

Burgemeester Bob Vostermans van Beesel kijkt met trots terug op de inzet van inwoners, bedrijven en gemeentemedewerkers tijdens en na de hoogwaterdagen. Dinsdagmiddag staken zo'n 20 inwoners de handen uit de mouwen om de opgehoogde nooddijk aan Ouddorp op te ruimen.

"Met trots heb ik ontzettend veel gemeenschapszin gezien tot op de dag van vandaag bij het opruimen."

Telefoontjes en appjes
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd alles op alles gezet om zo snel mogelijk de dijk aan Ouddorp op te hogen vanwege het dreigende hoogwater. Inwoners schoten spontaan te hulp. "Het stroomde vanaf donderdag al binnen met telefoontjes en appjes van 'hoe kunnen we helpen?'. Dan heb je het over vrijwilligers maar ook bedrijven die zeggen dat ze nog zandzakken hebben liggen tot je kan het zo gek niet bedenken. Dat is mooi om te zien."

Weinig moeite
Zo hoefde Tim Berrevoets, beleidsmedewerker van de gemeente, ook weinig moeite te doen om mensen te verzamelen die meehelpen opruimen. "Met een paar appjes was het al een heel stuk geregeld. Je merkt dat het de inwoners aan het hart gaat en ze weten waar ze het voor doen en dat is hun eigen dorp."

Klaarstaan voor elkaar
Dat zag de burgemeester ook tijdens de dreigende hoogwatersituatie. "Mensen hebben de afgelopen dagen voor elkaar klaargestaan, zijn er voor elkaar geweest. Dat is wat we in ons motto hebben staan: Beesel gewoon samen, gewoon anders. Dat heb ik wel echt gezien de afgelopen dagen."

Uiteindelijk bleek dat het werk voor niets te zijn, want het Maaswater bereikte niet het dorp. Drie huizen hadden wel wateroverlast. "De directe nood is wel weg, maar de nazorg blijft."