Menu

Twitter feed Omroep P&M

CDA vraagt aandacht voor verenigingen tijdens coronacrisis

20 mei 2020

CDA-raadsleden Roger Gielen en Roel Boots hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college over de mogelijkheden voor steun aan verenigingen. Dit in het kader van de coronacrisis.

Door de coronacrisis zijn ook de verenigingen in het hart geraakt. De accommodaties zijn gesloten, er kunnen ook geen groepen en teams bij elkaar komen en er zijn daarnaast geen horeca-inkomsten. "Verenigingen zijn het cement voor onze samenleving", zegt Gielen tegen Omroep P&M. "Voor het CDA is het heel belangrijk dat hier aandacht voor is vanuit de gemeente", vult Boots aan.

Daarbij komt het er volgens CDA-ers Gielen en Boots ook nog bij dat vele bedrijven, waarvan het verenigingsleven vaak ook een steuntje in de rug krijgen door sponsoring, momenteel meer op hun centen letten. "Heel begrijpelijk", aldus Gielen. "Want veel ondernemers hebben zelf op dit moment de uitdaging om het hoofd boven water te houden". Het CDA heeft op 1 mei een brief van de overheid gelezen, waarin staat dat er diverse regelingen voor sportverengingen in het leven geroepen zijn. "We zijn erg benieuwd of de gemeente deze al heeft opgepakt, actief heeft gecommuniceerd en of de gemeente ook regelingen heeft of creëert voor andere verenigingen en stichtingen, zoals muziekverenigingen, cultuurverenigingen, Jong Nederland, jeugdwerk en scouting", sluit Boots af.