Menu

Twitter feed Omroep P&M

CDA wil einde aan stankoverlast in Panningen door drogerij

10 september 2021

Het CDA in Peel en Maas wil dat het college een uiterste inspanning doet om een einde te maken aan de  stankoverlast vanuit een industriële drogerij op het industrieterrein in Panningen. Veel inwoners uit diverse wijken in Panningen klagen steen en been over een penetrante, zurige lucht die bijna dagelijks te ruiken is. “Onaanvaardbaar”, aldus CDA-raadslid Roel Boots. “Het maakt ons niet uit hoe of wie hier een einde aan maakt. Als deze extreme stankoverlast in Panningen maar stopt.”

Het CDA schrijft aan het college dat zij de afgelopen tijd veel nieuwe berichten van inwoners ontvingen over de betreffende stankoverlast in Panningen. Er wordt gezegd dat de stankoverlast afkomstig is van een industriële drogerij, waar al eerder klachten van inwoners over zijn binnengekomen. Diverse CDA-raadsleden hebben zelf ook kennisgenomen van de betreffende stankoverlast en bevestigen het beeld van inwoners dat het gaat om een “zeer penetrante, zurige geur”. Raadslid Roel Boots: “Deze onwenselijke en hinderlijke geur is te ruiken tot in diverse wijken van Panningen, tot in het centrum.”

Het CDA is geschrokken van de effecten van deze stank op het leefgenot van inwoners die er mee te maken hebben. Boots: “We zijn ons bewust van het feit dat deze problematiek al eerder aan de orde is geweest. We hebben begrepen dat de provincie Limburg gaat over de vergunningverlening en handhaving en we willen weten of dit klopt. We willen van ons college precies weten wat zij de afgelopen jaren hebben gedaan om al dan niet samen met de provincie Limburg of andere instanties een einde te maken aan deze problematiek. Deze overlast is niet van gisteren en inwoners hebben hier al jarenlang mee te maken. Het CDA wil dat het college een rol neemt en een uiterste inspanning doet om deze problemen voor onze inwoners op te lossen.''