Menu

Twitter feed Omroep P&M

Clubgebouw Koningslust genomineerd voor duurzaamheidsprijs

29 september 2019

Het clubgebouw van V.V. Koningslust is genomineerd voor de Limburg Duurzaamheid Award en de Euregio Duurzaamheid Award. Tijdens een duurzaamheidsymposium op maandagavond 7 oktober in Venray worden beide Awards uitgereikt. De Awards zijn een initiatief van de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray, met steun van Interreg en Rabobank Horst Venray.

Het clubgebouw van V.V. Koningslust dat in 2016 officieel geopend werd, is enerzijds duurzaam door een slim ontwerp gericht op duurzaamheid en anderzijds door het gebruik van hergebruikte of her-te-gebruiken materialen.

Zo is in de dakconstructie van het gebouw een kanteling aangebracht zodat de zonnepanelen op het zuiden gericht zijn en in een goede hellingshoek liggen. Ook is de kantine voorzien van grote ramen met een grote overstek voor veel daglicht zonder te grote warmte-instraling in de zomermaanden en is het gebouw goed geïsoleerd. De luchtinvoer van verse lucht in de kantine en kleedlokalen loopt door de aarden wal om het gebouw heen waardoor koude lucht in de winter wordt voorverwarmd en warme lucht in de zomer wordt voorgekoeld. Het clubgebouw is ook voorzien van warmtepompen waarop de vloerverwarming is aangesloten.

De buitenmuren van het gebouw zijn opgetrokken uit click-bricks. Bakstenen die zonder specie aan elkaar worden geklikt, waardoor ze op termijn heel makkelijk te hergebruiken zijn. Daarnaast zijn veel materialen hergebruikt. De houten leggers komen uit Overijssel waar ze een industrieel verleden hebben, de bar is gebouwd van schrootjes uit de oude bar en de lambrisering is gemaakt van het plafond uit de oude kantine. De betonnen vloer in de kantine is bovendien van recyclebeton. Uiteraard is het gebouw geheel voorzien van LED-belichting.

De genomineerden voor de Limburg Duurzaamheid Award worden beoordeeld door een publieksjury (online), een vakjury en de bezoekers van het duurzaamheidssymposium. Een stem uitbrengen kan op www.limburgduurzaamheidaward.nl/