Menu

Twitter feed Omroep P&M

Concreet plan zonnepark De Schorf

14 juli 2020

Dorpscoöperatie Steingood en duurzaam energiebedrijf Pure Energie hebben een plan gemaakt voor zonnepark De Schorf, een zonnepark beoogd nabij Beringe.

Het plan beschrijft onder andere waar het zonnepark komt, hoe groot het wordt en welke maatregelen worden genomen om het zonnepark landschappelijk in te passen, de natuur een impuls te geven en hinder te beperken.

Het plan is een zonnepark van 28 hectare groot. Conform de gedragscode Zon op Land van branchevereniging Holland Solar wordt minimaal 25 procent van het totaal beschikbare oppervlak niet bebouwd met zonnepanelen. Dat betekent dat er maximaal 21 hectare aan zonnepanelen komt en minimaal 7 hectare wordt benut voor landschap en natuur. De verwachte productie van een zonnepark van deze omvang is minimaal circa 21 miljoen kWh per jaar. Daarmee kan het circa 8 procent van het totale elektriciteitsverbruik in de gemeente Peel en Maas opwekken.

Verder worden de bestaande sloten in het plangebied natuurvriendelijker gemaakt (minder steile oevers en ondiepere delen) waardoor hier meer leven in kan komen.

Er is nog geen vergunning bij de gemeente aangevraagd, dus naar aanleiding van reacties kan het plan nog worden aangepast. Reacties kunnen worden gestuurd naar info@zonneparkdeschorf.nl of door te bellen met Matthijs Oppenhuizen, omgevingsmanager bij Pure Energie, op 06-57870755. Steingood en Pure Energie horen graag vóór 1 september wat belangstellenden van dit plan vinden.