Menu

Twitter feed Omroep P&M

Coronacijfers Peel en Maas zakken nog niet

8 maart 2021

Het aantal coronabesmettingen in Peel en Maas laat nog geen dalende lijn zien. In totaal hadden 135 inwoners afgelopen week een positieve test.

Dat aantal lag een week eerder nog op 127 mensen met Covid-19. Het aantal besmettingen schommelt per dag. Vorige week woensdag lag het coronacijfer op 31 in deze gemeente, terwijl er een dag later 8 besmettingen waren. "Het zakt niet echt", reageert burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo in De Update op Omroep P&M. "Het is met name een andere leeftijdscategorie die positief getest wordt. Maar het is niet zo schrikbarend vergeleken met een jaar geleden. We gaan absoluut de goede kant op."

De afgelopen week zijn twee mensen met corona-gerelateerde klachten opgenomen in het ziekenhuis, zegt de burgemeester. Volgens haar worden over het algemeen mensen met corona nu minder ziek. "Laten we hopen dat dat zo blijft. Maar het is evengoed uitkijken nu, want als we nu alles tegelijk open zouden gooien en los zouden laten, dan weten we waar we uit gaan komen."

Huisarts Frank van Kemenade zag in zijn eigen huisartsenpraktijk in Panningen bijna niemand die ziek is door corona. "Maar dan krijg je toch een paar berichten van mensen dat 60- en 65-jarigen ziek worden en een paar dagen later aan de beademing liggen. Het is een sluipschutter."

Foto: iStock