Menu

Twitter feed Omroep P&M

Cultuurregio Noord-Limburg gaat door tot 2025

8 juli 2021

De gemeenten Peel en Maas en Beesel gaan samen met 10 andere Noord- en Midden-Limburgse gemeenten tot zeker 2025 door met hun samenwerking op cultureel gebied.

De samenwerking onder de noemer 'Cultuurregio Noord-Limburg' ging twee jaar geleden van start.

Voedingsbodem versterken
Het doel is om te zorgen voor een sterke regionale culturele infrastructuur voor makers en mogelijkmakers. Daarvoor willen de gemeenten de voedingsbodem voor hen versterken, kansrijke programma's, popmuziek en film gericht ondersteunen en kruisbestuiving binnen en buiten de regio bevorderen.

Ontwikkeltraject
De afgelopen jaren hebben de samenwerkende gemeenten een eerste landelijke proeftuin popmuziek gerealiseerd en is het ontwikkeltraject voor filmmakers Shoot Noord! opgezet. Verder is er bijgedragen aan bijzonder theater voor de zorg, cross-over tussen breakdance en harmonieën en hebben zich gerenommeerde slagwerkers in de regio gevestigd.

Bestuur
Het bestuur van Cultuurregio Limburg-Noord bestaat uit de portefeuillehouders van de betrokken gemeenten. Dat is voor de gemeente Peel en Maas wethouder Wim Hermans en voor de gemeente Beesel wethouder Marcel Roelofs.

De Provincie Limburg ondersteunt de samenwerking.