Menu

Twitter feed Omroep P&M

D66 doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Peel en Maas

31 maart 2021

D66 wil met de deelname volgend jaar aan de gemeenteraadsverkiezingen in Peel en Maas in die gemeente voet aan de grond krijgen. Het is voor het eerst dat de sociaal-liberalen in deze gemeente meedoen.

Door met een lokale lijst deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen wil de partij een gooi doen naar zetel(s) in de gemeenteraad. Noah Sijben (17) uit Helden, Nina Selen (17) uit Kessel en Omar El Khader (44) uit Helden kwamen begin maart bij het regionale afdelingsbestuur met het plan om deel te nemen in Peel en Maas. "Het doordachte plan en de gedrevenheid en het enthousiasme van deze leden hebben ons als bestuur aangestoken en we zien het helemaal zitten om met deze talentvolle club de verkiezingen in te gaan", reageert het bestuur.

Inmiddels hebben acht mensen aangegeven om voor D66 in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in Peel en Maas hun bijdrage te leveren. "Met ruim 3000 D66-stemmers bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen en veel nieuwe leden in de gemeente is er groot potentieel voor een sterke D66-fractie in de gemeenteraad", vertelt de 17-jarige Noah Sijben. "Het is mooi om te zien dat het D66-geluid in Peel en Maas met de dag toeneemt."

D66 zit wel al in een aantal omliggende gemeentes in de gemeenteraad. Zo heeft de partij in Venlo 1 zetel, in Nederweert 2 zetels, in Roermond 2 zetels, in Leudal 3 zetels en in Horst aan de Maas in combinatie met GroenLinks 5 zetels.