Menu

Twitter feed Omroep P&M

D66 Peel en Maas maakt vijf kandidaten bekend

16 november 2021

D66 Peel en Maas heeft gekozen voor Omar El Khader uit Helden als lijsttrekker. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben de sociaal-liberalen nu vijf kandidaten op de lijst bekendgemaakt.

De partij doet in maart voor het eerst mee aan de verkiezingen in deze gemeente.

Kansrijk onderwijs
Een van de jongste kandidaten van de komende verkiezingen is Noah Sijben uit Helden. De 18-jarige student wil zich inzetten voor goed en kansrijk onderwijs, een toegankelijke woningmarkt voor starters en ambitieuze, lokale klimaatinitiatieven.

Betaalbare woning
Verder willen twee twintigers een gooi doen naar een plek in de raad. Het gaat om Wouter Hunnekens (27) uit Panningen. "Ik vind het belangrijk om samen het gesprek aan te gaan over hoe de toekomst van onze gemeente eruit kan zien op thema's zoals wonen, ondernemen, duurzaamheid en sociaal domein. Voor iedereen moet er een betaalbare woning zijn", zegt hij.

Armoede verminderen
De 29-jarige Joyce Tielen uit Egchel heeft al veel van de wereld gezien, maar wil zich nu lokaal in Peel en Maas gaan inzetten voor een sociale en inclusieve samenleving. Saskia van Roy (44) uit Maasbree wordt in haar werk als docente aardrijkskunde in het VO regelmatig geconfronteerd met leerlingen die extra hulp nodig hebben. "Onderwijs, jeugd en gezin gaat mij aan het hart. Naast mij hier hard voor te maken, wil ik samen werken aan het verminderen van armoede voor de inwoners van onze mooie gemeente."

Innovatieve kansen
De 45-jarige lijsttrekker heeft al een doel voor ogen: "Samen werken aan grote opgaven met progressieve en inclusieve idealen en innovatieve kansen vanuit alle kernen verbonden in Peel & Maas als geheel."

Vijf zetels
De initiatiefnemers van de partij dachten aanvankelijk 2 tot 3 zetels te kunnen behalen in maart. Maar er wordt inmiddels gemikt op 5 zetels. "Daar waar de initiatiefnemers in maart nog voorzichtig dachten aan 2 tot 3 zetels, gaan we met dit team en de groeiende achterban voor 5 zetels", laat Noah Sijben weten.

Lees ook: D66 mikt op 2 à 3 zetels in raad Peel en Maas

De volledige kandidatenlijst van D66 Peel en Maas zal in aanloop naar de verkiezingen bekend worden gemaakt.