Menu

Twitter feed Omroep P&M

Dalende trend coronabesmettingen zet door

16 februari 2021

De dalende trend van het aantal coronabesmettingen in de gemeenten Peel en Maas en Beesel zette afgelopen week ook langzaam door. Dat is te zien in de cijfers van het RIVM.

Wel was er afgelopen donderdag een piek te zien waarbij 21 inwoners van Peel en Maas positief testten op Covid-19. Begin vorig week lag het besmettingscijfer in die gemeente met 3 bevestigde besmettingen juist laag. Dat heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met het slechte weer, waardoor veel mensen zich niet hebben laten testen. De piek van donderdag is door die situatie vermoedelijk ook te verklaren. De overige dagen lag het aantal mensen die corona blijken te hebben rond de 10. In de gemeente Beesel varieerde het tussen de 1 en 6 geregistreerde positieve coronatests.

Het RIVM geeft aan dat minder Nederlanders zich vorige week hebben laten testen op het coronavirus, mogelijk door het winterweer. Maar het percentage positieve tests neemt toe, en daardoor blijft het aantal nieuwe gevallen min of meer gelijk aan vorige week.

In de afgelopen zeven dagen zijn in totaal 25.229 positieve tests geregistreerd, tegen 24.668 in de week ervoor. Steeds meer mensen lopen de Britse variant op.


Foto: iStock