Menu

Twitter feed Omroep P&M

Daling coronabesmettingen zet door

18 mei 2021

Het aantal positief geteste mensen uit de gemeenten Peel en Maas en Beesel daalt verder. In de afgelopen zeven dagen kregen 120 inwoners van Peel en Maas een positieve uitslag na een coronatest. In Beesel waren dat er 34.

De week daarvoor ging het om 123 coronabesmettingen in Peel en Maas en 48 gevallen in Beesel. Eén inwoner van Peel en Maas overleed afgelopen week aan de gevolgen van het virus.

Gemiddeld hoger
Toch blijft het aantal positieve uitslagen gemiddeld flink hoger in de regio Limburg-Noord ten opzichte van de rest van het land, aldus het RIVM. In deze regio en in de regio Brabant-Noord was het aantal meldingen meer dan 280 per 100.000 inwoners, terwijl landelijk 202 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag kregen.

Ziekenhuisopname
Bij VieCuri, met ziekenhuizen in Venlo en Venray, zijn op dit moment 34 mensen met het coronavirus opgenomen. Van hen liggen 9 patiënten op de intensive care. Sinds 1 september 2020 zijn 120 coronapatiënten overleden. Verder zijn 510 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

Het is nog altijd niet duidelijk waarom in onder andere Peel en Maas het aantal coronabesmettingen lange tijd relatief hoger was dan in andere gebieden. GGD Limburg-Noord gaf eerder al aan dat het lastig te onderzoeken is, omdat het van verschillende factoren kan afhangen.

Foto: iStock