Menu

Twitter feed Omroep P&M

Definitief: Mustafa Amhaouch behoudt zetel

24 maart 2021

Het was even spannend, maar Mustafa Amhaouch uit Panningen heeft ook de komende vier jaar een zetel in de Tweede Kamerverkiezing. Dat laat hij via Facebook weten.

De CDA'er stond op de vijftiende plaats van de kandidatenlijst. In de eerste exitpoll zou het CDA veertien zetels hebben, maar dat werden er later vijftien. Desalniettemin bleef het de vraag of de Panningenaar op het pluche in Den Haag kwam te zitten. Kandidaten met voorkeursstemmen zouden alsnog zijn zetel in kunnen nemen.

Maandag zei de 50-jarige Amhaouch nog dat er een kans van 'meer dan 90 procent' is dat hij in de Tweede Kamer komt. Het was alleen nog de vraag hoeveel voorkeursstemmen partijgenoot Martijn van Helvert zou halen. "Alle stemmen zijn geteld en de 20 kiesraden hebben hun uitslagen bekendgemaakt. Hierbij kan ik gelukkig mededelen dat ik met plek 15 op de CDA lijst het voorrecht heb om weer aan de slag te mogen in de Tweede Kamer", schrijft de politicus op Facebook.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezing haalde hij in Limburg 2628 voorkeursstemmen. Vooral inwoners uit zijn eigen gemeente Peel en Maas kleurde het bolletje voor zijn naam rood. Dat waren er namelijk 2139. In totaal kregen de christendemocraten 4854 stemmen van de inwoners van Peel en Maas.


Lees ook: Ruim 2600 Limburgse voorkeursstemmen voor Amhaouch

Amhaouch gaf aan dat hij wil doorbouwen op de agenda die hij heeft neergezet. "Om in de economische crisis de mkb-bedrijven te laten overleven. Zij krijgen veel klappen. Iets anders is de bereikbaarheid van Limburg. En gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Wendbaarheid in het onderwijs en scholing gaat belangrijker worden."

Vrijdag wordt overigens de officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen door de Kiesraad vastgesteld.