Menu

Twitter feed Omroep P&M

Dinsdag boerenprotest bij provinciehuis Maastricht

12 oktober 2019

Limburgse boeren en tuinders die aangesloten zijn bij de LLTB en het LAJK gaan dinsdag protesteren bij het provinciehuis in Maastricht. Daarnaast bieden zij een petitie aan aan de leden van de Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg. De LLTB- en LAJK roepen hun leden op zich dinsdag om 12 uur te verzamelen bij het Gouvernement in Maastricht.

LLTB-voorzitter Léon Faassen en LAJK-voorzitter Willem Voncken schrijven aan hun leden: “Het staat uiteraard iedereen vrij zijn eigen vervoer te kiezen, maar om te voorkomen dat we de maatschappelijke steun verliezen als we teveel verkeersoverlast in Maastricht veroorzaken, vragen we boeren en tuinders uit de omgeving van Maastricht met de trekker te komen en anderen met personenvervoer. Het belangrijkste is dat er zoveel mogelijk leden aanwezig zijn.”

In de petitie stellen de LLTB en het LAJK onder meer dat provinciale beleidsregels over stikstof van tafel moeten. Provinciebesturen in het hele land lopen op verschillende punten vooruit op het rijksbeleid, wat een grote impact heeft op boerenbedrijven en -gezinnen. Gisteren lieten boeren in Friesland en Brabant al van zich horen. In Friesland gingen de beleidsmaatregelen dezelfde dag nog van tafel. In de negen provincies in het LTO Noord-gebied zijn aanstaande maandag vergelijkbare acties.