Menu

Twitter feed Omroep P&M

Documentaire Pastoor Verhaag bij Omroep P&M

Omroep P&M zendt donderdag vanaf 18.00 uur een documentaire uit over pastoor Louis Verhaag. Dinsdag viert Verhaag (78) zijn 35 jarig priesterjubileum.

De Kesselse parochieherder is zijn hele leven in dienst van de kerk en de mensen. Vijftig jaar geleden begon hij als lid van de Congregatie van de Heilige Geest in het Afrikaanse Kameroen. De in Sevenum geboren zoon van een timmerman vertrok in 1965 als missionaris-broeder timmerman naar de missie. Daar kreeg hij al meteen de leiding over vele bouwactiviteiten van het bisdom en werd hij chef van de meubelfabriek. Hij onderbrak dit werk voor een studie in Zwitserland en België om in 1981 tot priester te worden gewijd. Daarna ging hij weer terug naar Kameroen om te gaan werken als priester in de grote parochie van Messemena. Dat heeft hij gedaan tot 1996 waarna hij werd benoemd tot pastoor van de Maasparochie Kessel en twee jaar later ook nog in Kessel-Eik. Voor zijn inzet voor de mensen van Kameroen is hij onderscheiden in de Orde van Kameroen tot Ridder van Verdiensten.

Ondanks zijn leeftijd is Louis Verhaag nog altijd zeer actief in de parochies Kessel en Kessel-Eik en het dekenaat. De pastoor spreekt er over in een speciale uitzending van Omroep P&M.

Foto's: Ger Bos