Menu

Twitter feed Omroep P&M

Dorpentour ‘Thuisland’ van start

11 januari 2019

In Egchel start op woensdag 23 januari start de Dorpentour van ‘Thuisland’, het film- en fotoproject rond de Syrische familie Ishheibar die begin vorig jaar in Panningen kwam wonen. De komende maanden toeren film en expositie langs alle elf dorpen van Peel en Maas.

De gemeente, die het project financieel mogelijk heeft gemaakt, wil met film en foto’s de integratie van vluchtelingen bevorderen. Ze vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennis nemen van Thuisland. Alle inwoners krijgen daarom nu de kans om film en foto’s in hun eigen dorp (gratis) te gaan zien. Na afloop van de vertoning wordt er informeel nagepraat met een aantal betrokkenen. 

Inmiddels is van de meeste dorpen bekend wanneer Thuisland te zien zal zijn. Meteen na Egchel (woe 23 januari, 19.30) volgt Baarlo (don 24-1, 19.30) en een week later Panningen (woe 30-1, 20.00). In februari volgen Kessel (don 14 februari, 19.30), Kessel-Eik (vrij 22-2, 19.30) en Helden (don 28-2, 19.30). Beringe (zon 24 maart 11.00) en Meijel (vrij 26 april, 19.30) staan later gepland. De datums voor Maasbree, Grashoek en Koningslust zijn nog niet bekend, maar daar zal Thuisland ook in maart of april te zien zijn. Alle voorstellingen vinden plaats in het gemeenschapshuis.

Thuisland ging eind november in première. De film (gemaakt door de Horster filmmaker Ruud Lenssen) volgt de Syrische vluchtelingenfamilie Ishheibar. Vader, moeder en hun zes kinderen begonnen in november 2017 een nieuw leven in Panningen, na hun vlucht uit Syrië en vier jaar in een tentenkamp in Turkije.