Menu

Twitter feed Omroep P&M

Drie dagen stemmen voor Tweede Kamerverkiezingen

8 februari 2021

In de gemeente Peel en Maas kan in maart op drie dagen gestemd worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat zei burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo in Corona Update op Omroep P&M.

De 35.000 kiesgerechtigden kunnen op 15, 16 en 17 maart terecht bij de stemlokalen. Op de extra dagen, op 15 en 16 maart, kan er op vier locaties worden gestemd. Het gaat om Sjiwa in Baarlo, gemeenschapshuis De Paort in Kessel, gemeenschapshuis D'n Bingerd in Meijel en de Houbereij in Panningen. "Mensen die niet zo goed durven om op de dag zelf (17 maart, red.) te gaan stemmen, kunnen één of twee dagen eerder hun stem uitbrengen", vertelt de burgemeester.

Op de verkiezingsdag zijn er 23 stembureaus in de gemeente. "Dat zijn er twee meer dan in 2019." Binnenkort krijgen de inwoners de stempassen en stembrieven.

Onlangs was er landelijk discussie of de Tweede Kamerverkiezingen wel in maart door moesten gaan vanwege de coronacrisis. Burgemeester Delissen vindt dat die vooral door moeten gaan als het kan. "Het is nogal wat om verkiezingen uit te stellen." Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren opperde eerder al om de verkiezingen tot het najaar uit te stellen. "Ik zit in een spagaat: ik moet het organiseren, maar ik voel me er niet goed bij."

Maar volgens Delissen is het beter als het niet uitgesteld wordt. "Anders heb je nog een half jaar dat er verschil van mening kan ontstaan en dat men probeert allemaal het gelijk te halen. Ik zou het plezierig vinden dat we allemaal eensgezind door kunnen gaan. We hebben heel wat klussen te klaren de komende maanden."


Foto: iStock