Menu

Twitter feed Omroep P&M

Driesprong Peelkanalen ‘Mooiste Plekje van Peel en Maas’

De driesprong van de Peelkanalen bij Meijel is gekozen tot het Mooiste Plekje van Peel en Maas 2016. Maandag werd de laatste aflevering uitgezonden van het tweede seizoen van het gelijknamige tv-programma op Omroep P&M, waarin werd gezocht naar ‘Het Mooiste Plekje van Peel en Maas’. De afgelopen weken stelden elf ambassadeurs de plekjes voor. Uiteindelijk kozen een jury en internetstemmers een winnaar.

Ambassadeur in Meijel is Piet Blankers. Op de plaats waar de Helenavaart afbuigt naar het noorden ligt zijn favoriete plekje van Peel en Maas. De rare knik in de Helenavaart was bedoeld om Limburgers te beletten ’s nachts stiekem turf te gaan steken op Brabants grondgebied. Aan de kilometers lange samenloop van de twee Peelkanalen lag een ruzie ten grondslag tussen de gemeente Deurne en de verveners familie van der Griendt. Bij het bankje aan de kanalendriesprong, gelegen aan het smalle door de stichting veen aangelegde struinpad dat dwars door akkers, weilanden, bossen en velden voert, zit Blankers graag. 


‘Op dit plekje van Peel en Maas vervlechten natuur en (cultuur)historie zich de geschiedenis tot een tastbaar en uniek geheel’, aldus de jury. In deze jury zaten Harry Jacobs, Margriet Bouten (Toeristisch Informatie Huis) en Ine Stevens (Natuurpark Vlakbroek).