Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbe… twitter.com/i/web/status/1…

Ebisch wijst aangifte burgemeester van de hand

In een vrijdag te verschijnen interview tussen Dagblad de Limburger journalist Bart Ebisch en presentator Pascal Meyer van het Omroep P&M programma ‘Blik op de Maand’ laat eerstgenoemde weten dat de aangifte van burgemeester Wilma Delissen tegen Anders Nu-fractievoorzitter Jos Wilms onterecht is.Ebisch is naast journalist van het Dagblad de Limburger ook schrijver van een column genaamd Dok11, die wekelijks verschijnt in het blad 1Peel en Maas. In september deed burgemeester Delissen aangifte tegen Anders Nu-fractievoorzitter Jos Wilms, omdat deze vertrouwelijke stukken gelekt zou hebben naar de pers. Ebisch bevestigt dat hij de ontvanger van de stukken is geweest en hij zegt dezen ook gebruikt te hebben voor zijn column. De journalist is echter stellig dat de betreffende informatie niet vertrouwelijk was. Over de affaire zegt hij verder dat “de gemeente kritische raadsleden de mond [wil] snoeren”, hiermee doelend op Jos Wilms.

Ebisch constateert verder een gebrek aan openbaarheid aan de kant van de gemeente Peel en Maas. De journalist stelt onder andere dat het typerend voor het huidige College van B&W is dat gemeentelijke stukken niet openbaar worden gemaakt. Dit zou volgens hem erger zijn dan bij het vorige college.


Vrijdagavond is zoals gezegd het programma Blik op de Maand te zien bij Omroep P&M.