Menu

Twitter feed Omroep P&M

Een gouden schoolkantine schaal voor het Bouwens

14 mei 2019

Op het Bouwens van der Boijecollege kunnen leerlingen gezond eten. De school heeft de gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. In mei 2017 ontving het Bouwens al de zilveren schoolkantine Schaal.

Het Bouwens vindt het belangrijk dat leerlingen gezonde keuzes kunnen maken. Daarom werkt de school sinds 2017 samen met cateraar Zo-Vital. 


Luuk van Dokkum, hoofd Civiele Dienst van het Bouwens: “Met de cateraar hebben we bewust gekeken naar gezonde producten die we kunnen aanbieden, want gezond kan natuurlijk ook gewoon lekker zijn. Met het behalen van de gouden schaal bestaat 80% van het cateringaanbod uit een “betere” keuze. Zo-Vital geeft gezondere producten een hoofdrol, zonder ongezonde producten helemaal te verbannen. Ze maken de gezondere keuze aantrekkelijker, zodat onze leerlingen hier eerder voor kiezen.”

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS.