Menu

Twitter feed Omroep P&M

Eerste brandweerkoffertje is voor Julian

10 oktober 2018

Burgemeester Delissen bezoekt morgen de familie Geerarts. Zij overhandigt samen met de brandweerpost Maasbree, persoonlijk een ‘Brandweerkoffertje’ ter ere van de geboorte van hun zoon Julian. Het ‘Brandweerkoffertje’ wordt uitgereikt in het kader van de Nationale Brandpreventieweken. Tijdens deze weken brengt de brandweer brandpreventie extra onder de aandacht bij kersverse ouders.

In oktober zijn de jaarlijkse Brandpreventieweken. Onder de campagnenaam ‘Maak van je roze wolk, geen rookwolk’ maakt Brandweer Limburg-Noord een start om te komen tot een brandveilige generatie. Door al te beginnen bij de geboorte van een kind wil de brandweer alle kinderen laten opgroeien in een brandveilige omgeving.

Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer, gemeente en GGD helpen daarbij. De ouders van de eerstgeborene in oktober krijgen van de burgemeester een speciaal ‘Brandweerkoffertje’ met daarin een rookmelder, handige tips en een presentje. Burgemeester Delissen: ”Goed dat er aandacht is voor de brandveiligheid bij jonge gezinnen. Leuk dat ik het eerste brandweerkoffertje van de regio Limburg-Noord mag uitreiken.” .