Menu

Twitter feed Omroep P&M

Eerste dag van het OLS

Schutterij Sint Willibrordus uit Meijel en Sint Antonius en St. Petrus uit Baarlo zitten bij de laatste 37 schutterijen die strijden voor de winst op het Oud Limburgs Schuttersfeest in Maasniel. Zondagavond om 21.45 uur werd de schietwedstrijd stilgelegd.

Zes schutterijen uit Peel en Maas hebben de eerste schietronde op het OLS in Maasniel overleefd. St. Martinus Maasbree, St. Nicolaas Meijel, St. Willibrordus Meijel, St.Urbanus Grashoek, St. Antonius & St.Petrus Baarlo en St. Hubertus Kessel schoten elk twee keer 18 bölkes af. De eerste schietronde op het OLS kende veel afvallers.

Schutterij Sint Leonardus uit Panningen-Egchel miste als eerste schutterij van Peel en Maas een bölke. Niet snel daarna miste ook Sint Lambertus uit Helden, net als Sint Hubertus uit Beringe.

Schutterij Sint Lambertus heeft vier nevenwedstrijden op het OLS in Maasniel gewonnen. De schutterij kreeg de eerste prijs voor het mooiste koningspaar van de gilden exercitie, de eerste prijs voor het Brabants vendelen in de optocht en de beste markententstergroep van de gildenexecercitie. Peter van Lier van de Heldense schutterij ontving de eerste prijs bij het Brabants individueel vendelen. Louis van Roy uit Panningen werd gekozen tot de beste vaandeldrager bij de nieuwe exercitie ongewapend.


Schutterij Sint Willibrordus uit Meijel en Sint Antonius en St. Petrus uit Baarlo zitten dus bij de laatste 37 schutterijen op het OLS in Maasniel. Sint Nicolaas uit Meijel, Sint Hubertus uit Kessel, Sint Martinus uit Maasbree en Sint Urbanus uit Grashoek misten een bolke tijdens het kavelen, waardoor ze hun buksen konden inpakken.