Menu

Twitter feed Omroep P&M

Eerste kampioenen bij P&M Sport

Dit weekend kunnen de eerste kampioenen voor het seizoen 2017-2018 in Peel en Maas gevierd worden. Uiteraard ruime aandacht hiervoor in de uitzendingen van Omroep P&M Sport. Maar zeker ook aandacht voor duels die rechtstreeks om het kampioenschap gaan.

Op zaterdag starten de heren handballers van Herpetz Bevo HC in de eigen sportarena De Heuf tegen Kras/Volendam de strijd om het landskampioenschap. Na het nipt mislopen van de BeNe-Liga play-offs en het in extremis wel halen van de beker halve finale afgelopen donderdag, nu de strijd om de Nederlandse titel. P&M Sport zal het duel live volgen.

Verder op zaterdag anndacht voor de volleyballers van VC Asterix, die de titel nu dan officieel kunnen pakken. Niemand die er eigenlijk aan twijfelt dat de titel er gaat komen. Wel erg spannend is het voor de dames van VC Kessel. Met trainer Nico Maessen wordt teruggekeken op de kraker om de titel, die zijn team zaterdag speelt op bezoek bij de nummer 2 in Linne. Christian Meulendijks laat zijn licht schijnen op de wedstrijd van de dames van VC Grashoek bij Furos in Kerkrade, dat de concurrent is van Tupos om de titel. Tenslotte zal met Johan Leenders vooruitgekeken worden naar de uiterst belangrijke wedstrijd van zijn dames van Peelpush in de derby in Gennep op zondag om degradatie uit de eredivisie te voorkomen.

Met Bram Hunnekens wordt bekeken of de tafeltennissers van Fortus de laatste plaats kunnen verlaten. Trainer Wilgert Janssen van Bevo zal de voetbaltoto spelen en met de trainers van Koningslust en Kessel zal vooruitgekeken worden op de derby tussen deze twee ploegen op zondag.

De dames van VV Helden zullen zich voorstellen en vertellen waarom zij terecht genomineerd zijn voor sportploeg van het jaar in Peel en Maas. Ook Sabrina Stultiens komt aan het woord en kijkt vooruit naar de Ronde van Vlaanderen.

Op zondag zal Omroep P&M Sport live aanwezig zijn bij de handbalwedstrijd en derby tussen de dames van BSAC en LimMid (Roermond). Bij minimaal 1 punt zijn de dames van trainer Marcel van Lier kampioen.

Met Ger Daems wordt bekeken of de beugelaars van Meijel zich kunnen handhaven in de ereklasse in een rechtstreeks duel met Sevenum. Hetzelfde geldt voor Maasbree in de derby tegen Kessel; hierover wordt nagesproken met Hem Hendrix. Verder ook aandacht voor de zaalvoetballers van ZVV Beringe.

De voetbalderby tussen Koningslust en Kessel zal rechtstreeks van sportpark De Sprunk te volgen zijn. Uiteraard zullen de verrichtingen van de overige Peel en Maas-teams nauwlettend gevolgd worden en wordt er met Panningen-trainer Roel Schreurs nagesproken over de wedstrijd van zijn team bij GKC/RKHVC in Grathem en met Helden-trainer Rob Jacobs over de wedstrijd Maasgouw-Helden in de race om het kampioenschap waarin de groen-witten en blauw-witten elkaar niets willen toegeven.

Dit en nog veel meer internationaal, nationaal, maar vooral lokaal sportnieuws het komend weekend bij Omroep P&M Sport, zaterdag vanaf 19.00 uur en zondag vanaf 14.00 uur.