Menu

Twitter feed Omroep P&M

Einzelgängersoptocht naar Kessel-Eik

19 december 2016

De Einzelgängersoptocht zal in 2018 plaatsvinden in Kessel-Eik. Dat meldt de website L11alaaf.nl. De optocht voor eenlingen, faatse en andere einzelgängers wordt georganiseerd door Vastelaovesvereniging de Eikaters en de gemeente Peel en Maas op 11 maart 2018.

Voorzitter van de Eikaters John Gubbels is erg blij met de keuze voor Kessel-Eik.”Ik weet zeker dat de tent hier op de kop gaat staan. Het is wel nog even zoeken naar een geschikte tent maar we hebben nog ruim een jaar de tijd om er één te vinden”, vertelt Gubbels tegen L11 Alaaf.

Ieder jaar lopen de einzelgängers tijdens halfvasten door een kleine kern van Limburg. Kessel-Eik, een dorp met ongeveer achthonderd inwoners, valt ruim binnen de toegestane omvang van 1111 inwoners. L1 wil met dit initiatief vastelaoveshumor naar een kleine kern brengen en, door het live uit te zenden, wil de Limburgse omroep kijkers bekend maken met kleine dorpen en buurtschappen. Komend jaar vindt de optocht plaats in Mechelen in de gemeente Gulpen-Wittem.