Menu

Twitter feed Omroep P&M

Europees Schutterstreffen (EST) 2018 De optocht

In het weekend van 17 t/m 19 augustus heeft het Europees Schutterstreffen 2018 in Neer plaats gevonden. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde en ontspannen editie.

Ruim 55.000 mensen wisten hun weg naar Neer te vinden afgelopen weekend.
Het Europees Schutterstreffen (EST) wordt één keer in de drie jaar georganiseerd en dit jaar was het de beurt aan de gemeente Leudal. Een unieke gebeurtenis. Vijf organiserende schutterijen uit de gemeente Leudal, plus honderden vrijwilligers hebben het internationale feest tot een groot succes weten te volbrengen.
Limburger Leo Niessen uit Linne werd op zaterdag Europees Koning tijdens het Koningsschieten. De aankomende drie jaar mag hij deze titel dragen met dito taken. 

De sfeer was het gehele weekend ontspannen en gezellig. Blijkend uit het feit dat er bijvoorbeeld geen grote incidenten hebben plaats gevonden. Een ander voorbeeld van de ontspannen sfeer is dat er op zondag avond, tijdens een dreigend tekort aan barpersoneel, spontaan door verschillende schutters bijgesprongen werd tijdens het bier- tappen. De feestavonden zijn geweldig verlopen. Door de vele bezoekers werd het woord 'verbroedering' regelmatig uitgesproken. Dat is dan ook waar het allemaal om draait, het in ere houden van de diepgewortelde tradities en de onderlinge verbondenheid, uit welk land je ook komt.

 
Foto's: Ger Bos