Menu

Twitter feed Omroep P&M

Faas verrast Museum Peel en Maas

28 april 2021

Museum Peel en Maas kreeg tijdens de Nationale Museumweek een leuk berichtje van een jonge inwoner van Peel en Maas. De achtjarige Faas uit Helden vond bij het graven in de tuin een mogelijk waardevol object. Hij besloot de porseleinen scherf aan te bieden aan het museum. Voorzitter Henk van Dijck nam de gevonden porseleinen scherf in ontvangst en beloofde dat het voorwerp een mooi plekje in het museum krijgt als teken van de allergrootste waarde; de nieuwsgierigheid van een jong mens in het waarom en wat.

Museum Peel en Maas roept kinderen uit de gemeente op het voorbeeld van Faas te volgen, nieuwsgierig te blijven naar hun eigen omgeving en vragen te stellen. Waar mogelijk wil en kan het museum daarbij helpen. 

Vind je een voorwerp in de tuin, op zolder of ergens anders laat het weten door een mail te sturen naar: info@museumpeelenmaas.nl . Beschrijf of vertel kort een persoonlijk verhaal over waarom jij vindt dat het voorwerp waardevol is of wat het voor jou betekent. Het object krijgt dan een uniek plekje in het museum. Wanneer de coronamaatregelen versoepeld worden mag je je objecten allemaal brengen en een plekje geven in het museum. Er wordt een verhaaltje bij gemaakt met foto.

Het feit dat een kind beseft dat een door hem opgegraven object waardevol is en dit het museum wil aanbieden is fantastisch. Dit circa honderd jaar oude voorwerp vertelt iets over de lokale geschiedenis van Peel en Maas en haar vroegere bewoners.