Menu

Twitter feed Omroep P&M

Fakkeltocht in Panningen: 'Kan zo niet verder'

14 januari 2022

Met een fakkeltocht wil Wakker Peel en Maas dinsdagavond in Panningen op een 'liefdevolle en vreedzame manier' demonstreren tegen de coronasituatie.

Een van de initiatiefnemers is Hilde Oomen, lid van Wakker Peel en Maas en oprichter van de Facebookgroep Vrijheid & Liefde Noord Limburg & Omstreken.

Maat is vol
"We willen verbinding met elkaar zoeken en dat laten zien in de gemeente. Daarmee willen we aangeven dat het zo niet verder kan en de maat vol is", vertelt Oomen. Ze doelt dan op de coronamaatregelen. "Mensen leven in angst en dat is nergens goed voor. Iedereen lijdt hieronder."

Kwetsbare groepen
Volgens haar heeft het gros van de bevolking met corona slechts verkoudheids- en griepverschijnselen. "Kwetsbare groepen kunnen we prima beschermen zonder de hele samenleving te moeten ontwrichten", is Oomen van mening. "Wij ontkennen het virus niet, maar we vinden de maatregelen niet opwegen tegen het risico dat die met zich meebrengen."

Gemêleerde groep
Wakker Peel en Maas is tijdens de coronapandemie opgericht. De groep bestaat inmiddels uit 68 leden en daar zouden wekelijks mensen bijkomen. "Het is een gemêleerde groep van ondernemers, burgers en andere mensen", zegt Oomen. "Hoe druk het dinsdagavond wordt, weten we nog niet. Maar we verwachten een behoorlijke opkomst."

De tocht met fakkels start dinsdagavond om 19.00 uur vanaf het Huis van de Gemeente.