Menu

Twitter feed Omroep P&M

Film over De School

9 oktober 2018

De School in Maasbree heeft een eigen film gemaakt. Zaterdag wordt de film voor het eerst vertoond in de bioscoopzaal in DOK6. Openbare basisschool De School in Maasbree bestaat inmiddels iets langer dan 2 jaar. Volgens de makers van de film heeft De School sinds het begin last van vooroordelen. 'Mensen zeggen bijvoorbeeld dat De School vol zit met kinderen waar iets mis mee is', aldus de Bas Janssen. Hij was verantwoordelijk voor het concept.

“We willen met deze film iedereen uitnodigen om eens langs te komen en niet te veel te luisteren naar alle vooroordelen”, aldus Jolanda Hertogs, directrice van De School. De film gaat in premiere in de bioscoop en is te zien in de reclameblokken voor alle kinderfilms.

Het idee voor deze film komt van de Gebroeders Janssen, creatief reclame duo en geboren in Maasbree. Bij het project waren meerdere oorspronkelijke Limburgers betrokken. Zo heeft Bart Janssen de muziek gemaakt, is de stem in de film van Lex Uiting en heeft de onlangs overleden editor Wouter van Luijn de film gemonteerd. De film kwam belangeloos tot stand.