Panningen, Netherlands

Financiering Windpark Egchelse Heide is rond

De financiering van het windmolenpark Windpark Egchelse Heide is rond. De ASN Bank biedt via het ASN Groenprojectenfonds een krediet aan van 24 miljoen met een looptijd van 15 jaar. De (hei)palen kunnen letterlijk de grond in om de bouw van 5 windturbines, met een capaciteit van 21 MW, begin 2021 mogelijk te maken. Het park komt langs de Haambergweg tussen Egchel en Beringe.
Bart Nelissen | 3 juli 2020 20:42 | Aangepast op 3 juli 2020 20:42
Voor het project is circa 27 miljoen euro bijeengebracht door de leden van Coöperatie Peel Energie, de aandeelhouders en ASN Groenprojectenfonds. Half maart opende medeaandeelhouder Peel Energie de inschrijving op de obligatielening van 3 miljoen om een eigen vermogen van minimaal 10% te vergaren. Eén van de vereisten van banken om voor financiering in aanmerking te komen. De aandacht ging vooral uit naar inwoners van gemeente Peel en Maas om hen in de gelegenheid te stellen te participeren in het windmolenpark. 

 Parallel aan het financieringstraject zijn de investeringen aanbesteed. De vijf windturbines worden geleverd door Enercon (type E-138), grondwerk, aanleg van tijdelijke en permanente wegen voor het park, is gegund aan Mart Munsters BV Loon- en Grondwerken Deurne-Helden, de civiele en elektrische werken aan Watt Infra BV uit Geldrop. In de maanden juli en augustus gaat Munsters aan de slag met de aanleg van de toegangswegen en bouwplaatsen. In september volgt het heiwerk als voorbereiding op de bouw van de funderingen. In het vierde kwartaal worden de funderingen gestort. De realisatie van het windpark zit nu goed op koers. De bedoeling is om in het tweede kwartaal van 2021 de windmolens in bedrijf te stellen.

Lees ook

Pluktuin moet start zijn van vergroening Ringovenpark

Een pluktuin moet de start gaan zijn van de vergroening in het Ringovenpark in Panningen. Een samenw...

Twee Maasbreese ruiters op longlist Olympische spelen

De KNHS heeft de longlist bekend gemaakt voor ruiters die mogelijk mee mogen naar de Olympische spel...

Peelpush verliest en eindigt als voorlaatste

De volleybalvrouwen van Peelpush eindigden het seizoen met een verlies. Ze speelden tegen VV Utrecht...

Projectkoor voor Pleinfestijn 2024 in Maasbree

Het Maasbrees Mannenkoor is op zoek naar een projectkoor voor het Pleinfestijn 2024 in Maasbree. Het...

Optochtvolgorde OLS 2024 bekend

Op zondag 7 juli zal het OLS 2024 in Beekdaelen plaatsvinden. Een belangrijk onderdeel van deze dag ...

Bloementip: Maak een paashart

Ook dit jaar heeft Moniek Koopmans een creatie gemaakt voor Pasen. Haar bloementip is deze keer een ...