Menu

Twitter feed Omroep P&M

Foto expositie kerkrazzia

23 januari 2020

Op vrijdag 31 januari om 16.00 uur opent bij Museum Peel en Maas de fototentoonstelling "Alle Männer Raus" door fotograaf Maarten Verbaarschot. De expositie loopt tot en met 29 maart.

Het museum is in deze periode geopend op woensdag- en zondagmiddag.

Zo klinkt het op 8 oktober 1944 tijdens de kerkrazzia in de Sint Fabianus- en Sebastianuskerk in Sevenum. "alle Männer Raus" is 75 later de titel van deze foto-expositie door fotograaf Maarten Verbaarschot. Zijn vader en oom worden die ochtend door de Duitsers opgepakt en naar Duitsland getransporteerd naar Duitse werkkampen. Zij zijn niet de enigen. Op de westelijke Maasoever worden die dag 2.800 mannen opgepakt, waaronder ruim 700 uit Peel en Maas. In Duitsland moeten ze dwangarbeid voor de Duitse oorlogsindustrie verrichten.

De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 29 maart. Na deze twee maanden verhuist de expositie naar Duitsland. De fototentoonstelling ligt in het verlengde van de Tweede Wereldoorlog tentoonstelling van het museum. In woord, beeld en geluid een fraaie tentoonstelling voor jong en oud over de oorlog in Peel en Maas.