Menu

Twitter feed Omroep P&M

Foto's LVK 2017

De Breurkes uit Panningen zijn op een 8e plaats geëindigd op het LVK 2017 in Heerlen met het lied ‘Zing! (lekker same hej)’. Ludgard en René Scheres kregen in totaal 44 punten. Pim van Wylick werd met Vastelaoves hertejage 17e met 11 punten.

De Geliënde uit Hulsberg wonnen het liedjesfestival met het nummer ‘Code road-gael-greun’. Tot op het einde van de puntentelling was het spannend. De nummers ‘1000 sterre’ uit Venray, ‘Code roed-geel-greun’ en ‘Wat is dat lekker’ uit Heerlen stonden dicht bij elkaar.
De Breurkes en Pim van Wylick kregen respectievelijk 15 en 11 punten van de hoofdjury. Daarmee werden deze nummers rechtstreeks geplaatst voor de finale. Verder ontvingen de Panningse broers 7 punten van de oud LVK-finalisten jury, 9 punten van de jury met leden uit de schutterswereld, 3 punten van de vastelaovesjury en 10 punten van de publieksjury. ‘Zing! (lekker same hej)’ werd geschreven door Robert Janssen uit Panningen en Mark van Mullekom uit Helden. Janssen werd met ‘Wat good’ 10e. Dit nummer schreef hij voor Ronald en Carien uit Weert.
Het duo Spik en Span, dat de afgelopen twee jaar won, eindigde met het nummer van Mark van Mullekom en Bas Keltjens 4e. Marleen Rutten uit Hunsel bereikte een 7e plek met het ‘Neet te geluive’, geschreven door Mark van Mullekom en Marijke Gijsen uit Helden.
Omroep P&M was uitdrukkelijk aanwezig, gezien de mooie optredens en verrichtingen van de lokale artiesten uit onze Peel en Maas regio. Ook de fans, liefst 9 bussen vol, uit de Regio waarvan zelfs 1 dubbeldekker, togen richting Heerlen op vrijdagavond.
 
 
foto's: Ger Bos