Menu

Twitter feed Omroep P&M

Frituurpan defect: cafetaria Egchel stopt

3 juni 2021

Cafetaria Bej Manders uit Egchel sluit per direct de deuren. Een van de frituurpannen begaf het afgelopen weekend en dat was de aanleiding voor de eigenaren om de stekker eruit te trekken.

Café Bej Manders, dat ook in het pand aan de Van Enckevoortstraat zit, blijft overigens wel open.

Geen verrassing
Dat de frietpan er de brui aan gaf, kwam overigens niet volledig als een verrassing. "We wisten dat het eraan zat te komen, omdat die al vaker uitviel", vertelt eigenaresse Vera Maessen. "We hadden er al over nagedacht wat we ermee gaan doen." Maar een nieuwe friteuse en andere bijkomende apparatuur vonden de snackbarhouders een te grote investering.

Doordeweeks
Al langer overwogen de eigenaren of ze alleen in het weekend door zouden gaan, maar de kapotte frituurpan gooide uiteindelijk roet in het eten. De snackbar was sinds een aantal weken alleen nog in het weekend open. Het besluit kwam dus niet uit de lucht vallen. "We hadden al gekozen om doordeweeks gesloten te zijn, omdat mijn man erbij is gaan werken. En zo kunnen we meer tijd voor ons gezin maken."

Toch zullen de friet en snacks niet helemaal uit het dorp verdwijnen. "Vanuit het café kunnen we een uitgebreid assortiment behouden. Bezoekers kunnen toch een frietje eten, en niet zoals in de meeste cafés alleen een broodje frikandel."

Foto: Cafetaria Bej Manders