Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Nog 2 verdachten aangehouden in zaak woningoverval Kessel bit.ly/2GDm5kq

Gedenksteen opnieuw onthuld

7 augustus 2018

In het weekend van 1 en 2 september staat de heronthulling van de gedenksteen mobilisatie in Kessel en Kessel-Eik centraal. Precies 70 jaar geleden werd deze gedenksteen geschonken als dank aan de burgerij van de gemeente Kessel door het 3-III- 41 regiment infanterie.

Zaterdag 1 sept. om 19.00 uur in de parochiekerk in Kessel is de ceremoniële onthulling van de gedenksteen met medewerking van verschillende militairen en instanties. Aansluitend is er een dankviering met medewerking van de kerkkoren uit Kessel en Kessel-Eik en het koper ensemble van koninklijke fanfare Maasoever.

Een dag later, op zondag vindt een reünieorkest plaats van de Limburgse jagers o.l.v. Jos Stoffels. De entree is gratis.

Ouderen van 73 jaar of ouder (geboren tijdens of voor de tweede wereldoorlog) kunnen zich tot 25 augustus aanmelden voor één of beide bijeenkomsten en aangeven of ze vervoer nodig hebben. Dit wordt verzorgt door het vrijwilligersvervoer Kessel. Er wordt in de kerk een plaats gereserveerd en na het concert is er voor deze mensen nog koffie en vlaai in het clubgebouw “Os Knip” van jeugdvereniging De Hobbits.

Opgeven kan bij Johan van Knippenberg, Molenstraat 7 of per telefoon 4622514 of mobiel 06-12243229. Ouderen uit Kessel-Eik kunnen zich opgeven bij de plaatselijke KBO.