Menu

Twitter feed Omroep P&M

Gedichtenwedstrijd gemeente Beesel

Het evenement vindt plaats van 8 juni 2021 t/m 27 juni 2021

Op initiatief van de 13-jarige Lila wordt er deze maand in de gemeente Beesel een gedichtenwedstrijd georganiseerd voor kinderen en jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Of je nu een echte (amateur)dichter bent of nog nooit eerder een gedicht hebt geschreven maar het wel eens wil proberen dan stuur je gedicht per e-mail uiterlijk zondag 27 juni 2021 naar info@debibliotheekmaasenpeel.nl .

Zet in je mail je naam, leeftijd, school en telefoonnummer en voeg je gedicht als bijlage toe. Met het insturen van je gedicht geef je toestemming dat je gedicht gebruikt mag worden voor posters en boekenleggers.

Voor vragen over de gedichtenwedstrijd of wil je hulp bij het maken van je gedicht stuur dan een mail naar bovenstaand e-mailadres.

Lila heeft een promotiefilmpje gemaakt dat je hier kunt bekijken.

Dit zijn de regels voor de dichtwedstrijd:
Je hebt het gedicht zelf gemaakt.
Het gedicht past bij één van de drie thema’s: iemand die je mist, iets waar je dankbaar voor bent, iemand van wie je houdt.
Het gedicht hoeft niet nieuw te zijn, mag ook vóór deze periode gemaakt zijn.
Er is geen minimaal of maximaal aantal woorden.
Het gedicht moet in het Nederlands, Engels of dialect zijn geschreven.
Er mag maximaal één gedicht per persoon worden ingezonden.
Je bent tussen de 10 en 18 jaar en hebt een relatie met de gemeente Beesel (bijvoorbeeld je woont er, werkt er, gaat er naar school, hebt er familie wonen, doet er boodschappen etc.).

De deelnemende gedichten worden ingedeeld in twee categorieën: kinderen van 10 tot en met 14 jaar en jongeren van 15 tot en met 18 jaar. De gedichten worden allemaal gelezen door een vakkundige jury. Uit beide categorieën wordt het beste gedicht gekozen en dat wordt beloond met een mooie prijs.

De prijsuitreiking vindt plaats op maandagavond 12 juli.

Een geweldig idee waar Bibliotheek Maas en Peel en partner Synthese graag aan meewerken.

Van sommige gedichten worden posters en boekenleggers gemaakt. De posters worden opgehangen in het centrum van Reuver en zijn door iedereen te bewonderen. De boekenleggers worden in de Bibliotheek aan klanten meegegeven. Wie weet zie jij binnenkort jouw gedicht op een poster in Reuver of op een boekenlegger terug. Je naam komt er niet op te staan, zodat meedoen heel laagdrempelig is. Als je wint wordt je naam wel gepubliceerd en wordt er een foto van je gemaakt.