Menu

Twitter feed Omroep P&M

Geen lekkage zwavelzuur door aanvaring op Maas

14 oktober 2021

Door de aanvaring van twee schepen op de Maas tussen Kessel en Beesel, is geen zwavelzuur in het water terechtgekomen. Rond 20.30 uur raakten twee vrachtschepen elkaar op de punt. Een van de schepen was geladen met 340 ton zwavelzuur, het andere schip vervoerde draadstaal.

 

Zwavelzuur
Zwavelzuur is een vloeistof die bij contact met water een heftige chemische reactie kan veroorzaken. Het kan bij mensen de huid en ogen onherstelbaar beschadigen. De brandweer heeft metingen gedaan en daarbij kwam naar voren dat er geen sprake was van een lekkage.

Licht gewond
Door de klap raakte een persoon lichtgewond. Deze persoon werd door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Veer
Vanwege de aanvaring was de veerpont tijdelijk uit de vaart en was de Maas in beide richtingen gestremd. De brandweer heeft het incident overgedragen aan Rijkswaterstaat, die verder zorg zal dragen voor de afwikkeling van dit incident. De oorzaak van de aanvaring is niet bekend. De politie zal dit verder onderzoeken. Vanwege de aanvaring lag het veer tussen Kessel en Beesel er vandaag uit tot ongeveer 14.00 uur.