Menu

Twitter feed Omroep P&M

Geen OLON Award voor Omroep P&M

Omroep P&M heeft vrijdag helaas de OLON Award niet gewonnen. Het is de eerste keer dat Omroep P&M genomineerd is voor een Award bij de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen. We waren genomineerd met de serie “Het mooiste plekje in Peel en Maas 2014’ in de rubriek ‘Crossmediaal, wat wil zeggen dat de serie op alle mediakanalen, tekst, radio en tv, uitgezonden is. Het goede nieuws is dat het niveau van alle inzendingen hoog was.

De jury van de Lokale Omroep Awards heeft in Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars bekend gemaakt. De winnaars van De Lokale Omroep Awards zijn:
- Radio: Unity FM (Leiderdorp): Kou Leiden
- Televisie: Studio 040 (Eindhoven): 040 Nieuws – de dag na MH17
- Crossmedaal: RTV NOF (Dantumadeel): ondergang en herbouw kleinste ziekenhuis van Nederland
- Nieuws en Actualiteiten: Omroep Venlo: Het Nieuws
- Presentatietalent : Marlieke Gortmaker (TV Enschede FM)
- De Lokale Omroep van het Jaar: Studio 040 (Eindhoven)

De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma's.

Quote uit het Algemeen juryrapport
In een tijdperk waarin journalistiek in de regio onder druk staat is het juist belangrijk om de kracht en de meerwaarde van lokale omroepen te laten zien. Dat is een belangrijk oogpunt van jaarlijkse uitreiking van de Lokale Omroep Awards. Want ieder jaar weer blijkt dat lokale omroepen door de inzet van vele duizenden vrijwilligers en beperkte middelen programma’s maken vanuit het hart van de samenleving. En of ze nu groot zijn of klein, lokale omroepen laten zien en horen wat er leeft in de haarvaten van de Nederlandse samenleving.