Menu

Twitter feed Omroep P&M

Geen Triduüm in 2021

26 juli 2021

De stichting Triduüm Peel en Maas heeft besloten dat het Triduüm opnieuw wordt uitgesteld. De stichting durft in september nog niet het 68e Triduüm te organiseren.

''Onze gasten zijn de kwetsbare ouderen uit 11 kernen van Peel en Maas en ofschoon iedereen inmiddels wel gevaccineerd is, is er nog veel onzeker. Het aantal besmettingen loopt al weer op. Wij voelen ons zeer verantwoordelijk en dat weegt zwaar, daarom dit moeilijke maar verstandige besluit'', zo laat het bestuur weten in een reactie.


Het Triduüm Peel en Maas organiseert als sinds 1952 een driedaagse bijeenkomst voor ouderen, zieken en gehandicapten waarin (christelijke) bezinning, ontmoeting en gezellig samen zijn centraal staan. Oorspronkelijk is het door Pastoor Van Basten Batenburg in de kerk van Beringe gestart. Nu wordt het al ruim 20 jaar in “Het Trefpunt” op camping “De Heldense Bossen” georganiseerd.

Om toch nog in verbinding te blijven met onze gasten krijgen de ruim 180 deelnemers die in 2019 het Triduüm bezochten deze dagen allemaal een noveenkaars toegewijd aan Maria aangeboden. De noveenkaarsen zijn aangeboden door Pierre Lacroix en het prochiebestuur van de kerken van het Vincentius-cluster , waarin de kerken van Peel en Maas verenigd zijn.