Menu

Twitter feed Omroep P&M

Gemeente en Berckt opnieuw in gesprek

28 oktober 2020

De gemeente Peel en Maas en de De Berckt in Baarlo (Oostappen Groep) gaan in gesprek om tot een oplossing te komen voor het geschil over de huisverstiging van arbeidsmigranten op recreatiepark De Berckt.

De gemeente wil de Oostappen Groep een boete opleggen vanwege het illigaal opvangen van arbeidsmigranten. Dat bedrag kan oplopen tot één miljoen euro. Oostappen heeft de rechter gevraagd om de inning op te schorten, totdat de rechter het bezwaar heeft behandeld. In de rechtbank werd het geschil dinsdag behandeld.


De gemeente Peel en Maas is aan de hand van het door de gemeenteraad vastgestelde beleid over de huisvesting arbeidsmigranten en naar aanleiding van diverse handhavingsverzoeken van omwonenden al jaren in overleg met de Oostappen groep om de huisvesting arbeidsmigranten op recreatiepark De Berckt te verplaatsen naar het voormalige racecircuit naast het recreatiepark.

De tijdelijke toestemming voor de huisvesting op het recreatiepark is in juni 2019 verlopen. Vervolgens is de gemeente gestart met een handhavingstraject tegen de illegale huisvesting van de arbeidsmigranten op het recreatieterrein. 

Oostappen geeft aan dat de verwachting is dat de arbeidsmigranten in april 2021 er pas terecht kunnen.