Menu

Twitter feed Omroep P&M

Gemeente weerlegt klacht Stille Wille

22 april 2021

Het college van de gemeente Peel en Maas heeft een klacht over slechte handhaving van de coronamaatregelen op vakantiepark Stille Wille in Meijel ongegrond verklaard.

De stichting Legalisatie en Woonklimaat Stille Wille Meijel stelde dat de gemeente te weinig doet om de veiligheid van het park te waarborgen rondom het coronavirus. Een onafhankelijke klachtencommissie van de gemeente onderzocht de zaak en oordeelde dat de gemeente steken liet vallen, onder meer in het beantwoorden van vragen.

Toch legt de gemeente de klacht naast zich neer. In een tijdspad sinds april 2020 zegt de gemeente wel degelijk antwoord te hebben gegeven op vragen. Uit het tijdspad blijkt dat er schriftelijk en telefonisch antwoorden zijn gegeven, zo schrijft de gemeente in een argumentatie. Ook naast de andere handhavingscontroles wordt gecontroleerd op naleving van de coronamaatregelen. De gemeente laat weten dat de klaagster hier terugkoppeling op ontvangen heeft. ‘Er zijn structurele controles op het park en er wordt opgetreden’, aldus burgemeester Delissen.

De gemeente heeft ook een communicatierichtlijn opgesteld voor de bewoners van Stille Wille. De klagers krijgen één keer per maand antwoord op vragen. De vragen komen nu via verschillende lagen de organisatie binnen en dat vindt de gemeente niet handig. ‘Er is één mailadres met contactpersoon waarop deze vragen binnenkomen. Dit is voor de dienstverlening voor beide partijen beter’, zo laat de gemeente weten.

De gemeente Peel en Maas en de bewoners van Stille Wille zijn de laatste jaren regelmatig in het nieuws. Op het park geldt de bestemming recreatief, er is geen permanente bewoning mogelijk. Dit tot onvrede van enkele bewoners.