Menu

Twitter feed Omroep P&M

Gemeenteraad vóór verlenging zendmachtiging P&M

De gemeenteraad heeft dinsdagavond unaniem het raadsvoorstel aangenomen om het Commissariaat voor de Media te adviseren om P&M aan te wijzen als lokale publieke media instelling van 2016 tot en met 2020. Daarmee heeft de raad een positief signaal gegeven om de zendmachtiging van Omroep P&M te verlengen.

De omroep brengt volgens de gemeenteraad de diversiteit van de elf kernen van Peel en Maas in beeld. Bovendien worden met een diverse programmering uitzendingen verzorgd via meerdere kanalen voor verschillende doelgroepen. Omroep P&M draagt daarnaast bij aan zelfsturing. Aan de ene kant door de inzet van ruim 100 vrijwilligers. Aan de andere kant door aandacht te geven aan initiatieven in de gemeenschappen. Kernen kunnen zich hierdoor profileren, waardoor andere gemeenschappen gemotiveerd en gestimuleerd worden.

De lokale omroep van Peel en Maas is voor de inwoners en de gemeente een duurzame partner sinds 1993. Bovendien zorgt de omroep voor sociale duurzaamheid door het bieden van vrijwilligersplaatsen en werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het Commissariaat van de Media beslist uiteindelijk of de zendmachtiging van Omroep P&M wordt verlengd.