Menu

Twitter feed Omroep P&M

Genomineerden Cultuurprijs bekend

5 september 2018

De vier genomineerden voor de Cultuurprijs Peel en Maas zijn bekend. Dit jaar zijn Peter Joosten uit Kessel, de Kunstmarkt in Kessel, de Kunstroute Peel en Maas en Omroep P&M genomineerd voor de prijs. De Cultuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, groep, stichting of vereniging die een bijzondere meerwaarde heeft voor de cultuur in de gemeente.

Peter Joosten is voormalig eigenaar van PJP Film en TV Producties en onder andere bekend van de Kinjerkraom. Daarnaast is Joosten actief op cultureel gebied en actief in Kessel en Peel en Maas, zoals de Soete Inval en een jaarlijkse opvoering van een sinterklaasmusical.

De Kunstroute Peel en Maas zijn verschillende routes in de gemeente waar kunst in de openbare ruimte wordt verbindt door middel van de hieraan gekoppelde wandel- en fietsroutes. Dit jaar wordt de vijfde en laatste route gepresenteerd.

Al meer dan 20 jaar zetten vrijwilligers zich in om de Kunstmarkt in Kessel te organiseren. Rondom Kasteel de Keverberg worden in de zomer schilderijen, beelden en keramiek vertoond.

De laatste genomineerde is Omroep P&M. De lokale omroep van Peel en Maas viert dit jaar haar 25-jarig bestaansfeest en levert met de uitzendingen op radio, tv en internet een bijdrage aan het culturele leven in de gemeente.

Het publiek kan binnenkort een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Daarnaast worden tijdens een avond in DOK6 ook de Cultuurprijs zelf en een stimuleringsprijs uitgereikt. Op vrijdag 30 november vindt de uitreiking plaats.