Menu

Twitter feed Omroep P&M

Geschokte reacties na brand kantine Panningen

25 maart 2021

Spelers, vrijwilligers en andere betrokkenen bij SV Panningen reageren geschokt op de brand die donderdagavond is ontstaan in de kantine van de club.

Assistent-trainer Sjaak de Bruijn ontdekte de brand. "Om 20.10 uur vielen alle lichtmasten uit. Ik ben naar de meterkast gegaan. Ik zag enorme rookontwikkeling rondom de meterkast." De Bruijn zorgde ervoor dat er niemand in het gebouw aanwezig was en belde de brandweer. Binnen een paar minuten sloegen de vlammen uit het dak.

Voorzitter Peter Wulms van de voetbalclub reageert geschokt. "Ik zat op de bank en kreeg een appje van mijn zoon. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Je kunt er niks aan doen. Dit overkomt je. Het is afwachten wat de schade is. We gaan onderzoeken hoe dit kon gebeuren."

Burgemeester Wilma Delissen nam donderdagavond een kijkje om de club te steunen. "Ik heb met veel mensen gesproken en zie je ook de pijn die erbij komt. Mensen met tranen in de ogen en het doet zeer."

De kantine en kleedlokalen werden vier jaar geleden opgeknapt. Voorzitter Peter Wulms herinnert zich het nog goed. "Ik weet nog dat we de kantine en kleedlokalen hebben opgebouwd. Het gebouw stond er zo’n 4 jaar. Het is allemaal nieuw. Ik vraag me af hoe dit kon gebeuren en hoe kunnen we het voorkomen."

Er is op dit moment niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.