Menu

Twitter feed Omroep P&M

Groenling in voormalig kantoor Rabobank: 'We hebben hier de ruimte'

12 januari 2022

De kinderen van de bovenbouw van basisschool de Groenling zitten sinds maandag op een nieuwe locatie. Er wordt les gegeven in het voormalige kantoor van de Rabobank aan de John F. Kennedylaan. "We hebben hier de ruimte", aldus directeur Judith Ueberbach. "Dat is zeker in tijden van corona heel erg fijn."

Het voormalige kantoorpand kwam vrij te liggen toen de bank eind vorig jaar besloot de kantooractiviteiten te verplaatsen naar Heythuysen. Er worden woningen gerealiseerd in het gebouw. Tot die tijd kan de basisschool er terecht.

Toename
De school kent een toename van het aantal leerlingen. Er zijn veel zij instromers en daar bovenop is het aantal geboortes toegenomen. Zo sterk, dat er dus ruimte tekort is. Dat is niet alleen bij de Groenling zo, maar ook bij de FavoRiet in Panningen. Deze exponentiële groei zag Prisma niet aankomen.


Trots
Vol trots vertelt directeur Ueberbach over de verhuizing. "Ik ben ongelofelijk trots op mijn team, dat binnen enkele dagen de ruimtes heeft weten te verbouwen tot gezellige klaslokalen." De hele bovenverdieping wordt benut. Er zijn zithoekjes, werkplekken en chillplekken. Ook kan er goed geventileerd worden.

En dan is er nog één locatie waar de school zit. Naast het van origine schoolgebouw en het bankkantoor zit groep 8 in het schoolbestuurslocatie van Prisma aan de Kennedylaan. Deze kinderen wilden graag op deze locatie blijven.

Toekomstige huisvesting
Ondertussen worden wel de mogelijkheden bekeken om het huisvestingsprobleem op te lossen. Want in het Rabobank gebouw komen woningen. "We willen graag één school zijn, dus alle kinderen op één locatie", aldus de directeur. Ook wil de school in Panningen blijven. Samen met de scholenkoepel en de gemeente worden scenario's uitgewerkt.