Menu

Twitter feed Omroep P&M

Grootste kersthits bij Omroep P&M

De meest populaire kersthits zijn ook dit jaar te horen in de Winterse 50 bij Omroep P&M. Tot en met 18 december kan er worden gestemd voor deze jaarlijkse hitlijst met de meest favoriete kersthits ooit gemaakt. Stemmen kan op www.winterse50.nl. De Winterse 50 2016 is van 19 t/m 22 december te horen bij SPEM!FM tussen 17.00 en 18.00 uur.

 


In de Winterse 50 staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. Van golden-oldies White Christmas van Bing Crosby en The most Wonderful Time of the Year van Andy Williams tot recente hits, zoals Being Alone at Christmas van Miss Montreal en Christmas Lights van Coldplay. Ook staan er platen in die niet over kerst gaan, maar wel winters aandoen. “De strijd om de nummer 1 is in het voordeel van Wham, hun evergreen Last Christmas stond 11 van de 15 edities op de hoogste plek”, zo vertelt Martijn de Lange. Hij startte in 2002 met de winterhitlijst bij TV Enschede FM, waarna steeds meer omroepen mee gingen doen.

Andere nummers die altijd bovenin staan zijn ook klassiekers: Do they know it’s Christmas van Band Aid, Driving home for Christmas van Chris Rea en All I want for Christmas is You van Mariah Carey. “En vergeet ook Youp van ’t Hek niet, zijn Flappie staat ook elk jaar hoog in de top 10”, vertelt De Lange. In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor de nieuwste kersthits.