Menu

Twitter feed Omroep P&M

Grote brand bedrijventerrein in Blerick

7 augustus 2018

Op het bedrijventerrein te Blerick heeft dinsdagnacht een grote brand gewoed. Hierbij is gebruik gemaakt van het luchtalarm en een NL alert voor mensen die in de omgeving wonen. Omstreeks 7.30 heeft de brandweer het sein brand meester afgegeven.

Op het bedrijventerrein te Blerick heeft dinsdagnacht een grote brand gewoed. Hierbij is gebruik gemaakt van het luchtalarm en een NL alert voor mensen die in de omgeving wonen.Omstreeks 7.30 heeft de brandweer het sein brand meester afgegeven.

Het vuur bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen brak rond 02:30 uur uit. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. Er werd door mensen in de wijde omgeving geklaagd over een brandend gevoel in de keel. Het trein en scheepsverkeer in de omgeving werd tijdelijk stil gelegd, maar is inmiddels weer hervat.

Veiligheidsregio Limburg Noord heeft op hun website (www.limburg-veilig.nl/venlo) tevens een plattegrond gehanteerd waar op te zien is wie zijn ramen en deuren nog beter gesloten kan houden en wie deze weer kan openen. Binnen Veiligheidsregio Limburg-Noord werken brandweer, GGD en crisisbeheersing samen. Het samenwerkingsverband wordt bestuurd door de deelnemende gemeenten. Tevens is de veiligheidsregio een samenwerkingsverband tussen de politie, gemeenten, defensie, waterschappen Rijkswaterstaat, ambulanceZorg Limburg-Noord en Prorail. Het doel van de samenwerking is gezamenlijke voorbereidingen treffen en de aanpak van een ramp of crisis gecoördineerd tot stand brengen.