Menu

Twitter feed Omroep P&M

Grote verschillen in centimeters sneeuwval Limburg

7 februari 2021

Op zondagochtend 7 februari zijn er grote verschillen in Limburg, voor wat betreft de tot nu toe gevallen centimeters sneeuw. De voorspellingen over de sneeuwval waren dan ook erg uiteenlopend. Hoe werden Limburg vanochtend wakker? Een update.

In de gemeente Beesel lijkt men vooralsnog vooral hinder te ervaren van ijzel. Er is enkel een dun poederlaagje laagje sneeuw gevallen. Dit geldt overigens voor het gros van midden en zuid Limburg. Plaatselijk is er helemaal geen sneeuw gevallen en komt het kwik vanochtend rond de 2 graden boven 0 uit.

Kijken we echter vanaf de regio Peel en Maas, kun je de slee wel van stal halen: op de lijn vanaf Panningen naar het noorden toe ligt een respectievelijke laag van zo'n 5 centimeter. Hoe hoger in Nederland, hoe dikker de laag sneeuw.

Het treinverkeer ligt in ieder geval tot 10 uur zondagochtend volledig stil. Dit heeft te maken met vele storingen op het spoor. Hierbij valt te denken aan storingen aan wissels en de verdere infrastructuur. Mogelijk wordt het treinverkeer vanaf 10 uur gefaseerd opgestart.
Wat betreft het busverkeer heeft Arriva laten weten dat zij voorlopig niet rijden. Een woordvoerster van Arriva geeft aan: "We monitoren de situatie op de weg en zodra we onze bussen weer laten rijden, laten we dat weten."

De KNMI gaf voor heel Nederland vandaag code rood af.
Zij adviseren weg gebruikers vandaag dan ook niet de weg op te gaan. 

Overigens wordt er vandaag nog wel voor heel Limburg sneeuwval verwacht. De centimeters kunnen derhalve mogelijk plaatselijk alsnog wat oplopen.

Heb je een leuke / mooie / opvallende weerfoto uit jouw regio die je wil delen?
Stuur deze dan naar redactie@omroeppenm.nl