Menu

Twitter feed Omroep P&M

Heldense start restaurant in lockdown

11 januari 2022

Je moet lef hebben om in deze onzekere tijden een restaurant te beginnen. Laat de uit Helden afkomstige Jop Janssen dat nu net doen. Sinds dit jaar is hij de eigenaar van Restaurant LEF in het voormalige raadhuis van Reuver.

Droom
"Toen deze uitdaging op mijn pad kwam, wist niemand iets van corona af. Uiteindelijk heb ik de stap doorgezet, maar toch had ik een andere start voor ogen." Tijdens een etentje in het Roadhoes, dat tot voor kort in het pand was gevestigd, gaven de eigenaren aan dat ze de zaak graag zouden willen overdragen. Jop zag het zitten en liet zijn droom uitkomen.

"We zijn snel begonnen met verbouwen om de LEF uitstraling over te brengen. We zouden eigenlijk komende woensdag open gaan. Dat gaat helaas niet door. Daarom zijn we het afgelopen weekend begonnen met afhalen, bezorgen en koken bij de mensen thuis."

Coronasteun
De reacties zijn positief, maar eigenlijk had Job zijn zaak liever vol gehad. Omdat hij pas gestart is, maakt hij geen aanspraak op coronasteun van de overheid. Daarom heeft hij zijn gastvrouw al moeten ontslaan. "Zodra we weer open mogen, doen we dat", zo zegt de positief gestemde Janssen. "We proberen er het beste van te maken. We kunnen niet anders."