Menu

Twitter feed Omroep P&M

Hoera vernieuwt twee locaties

7 april 2021

In afwachting van de nieuwbouw in Helden op de locatie Kloosterstraat heeft Hoera twee tijdelijke locaties geopend. Op basisschool De Pas werd dinsdag een volledige dagopvang geopend. De lokalen zijn opgeknapt, want vanwege de veroudering van het pand, lekten de daken.

De raad stemde vorig jaar in met het renoveren van de voormalige Odaschool in Helden. Het is de bedoeling dat na de zomer van 2022 basisschool de Pas, de naschoolse opvang en drie groepen van de kinderdagopvang hun intrek nemen in het gerenoveerde kindcentrum. Er kunnen dan zo'n 160 leerlingen terecht op de school.

Op 20 april stelt de gemeenteraad een krediet vast. Het renoveren van een kindcentrum in de voormalige Odaschool in Helden gaat ruim 4 miljoen euro kosten.

Het was niet de enige locatie in een nieuw jasje. Op de Locatie van de Liaan in Helden staat nu een modulair gebouw dat kan meebewegen aan de ontwikkelingen die op termijn daar gaan plaatsvinden. De kinderen namen er ook dinsdag hun intrek. Het gebouw is aan de school gebouwd en kan in de toekomst ook weer makkelijk worden verplaatst.