Menu

Twitter feed Omroep P&M

Horecavergunning D'n Dolle Maasbree geweigerd

1 december 2018

De gemeente Peel en Maas is voornemens Café D'n Dolle, van uitbater Kwint Nelissen en pandeigenaar Wien Hermans, in Maasbree geen horecavergunning te verlenen.

Afgelopen zomer was het café al een ruime maand open, weliswaar op de vergunning van de vorige uitbater die er een Grieks restaurant runde. De gemeente was het er niet mee eens, dus sloot D'n Dolle na enkele weken haar deuren. Nelissen heeft inmiddels de benodigde papieren om in aanmerking te komen voor een horecavergunning maar de gemeente geeft niet thuis. Samen met verhuurder van het pand, Hermans, geeft hij aan naar de rechter te stappen.

Reden voor het weigeren van de vergunning is onduidelijk. Volgens Nelissen heeft het mogelijk te maken met de periode 2011 tot 2016 waarin hij enkele malen in aanraking is gekomen met de politie. Gegevens die de gemeente zou hebben opgevraagd. Nelissen voegt daar aan toe dat hij geen strafblad heeft en nooit veroordeeld is.

De jonge uitbater (24) was voornemens zaterdag 1 december het café weer te openen. De geplande activiteiten voor de maand december heeft hij moeten annuleren schrijft hij op de facebookpagina van het café.