Menu

Twitter feed Omroep P&M

Huisarts bezorgd: 'Merken veel deurklinkfenomenen'

8 februari 2021

Huisarts Frank van Kemenade is bezorgd over zogenoemde deurklinkfenomenen door de coronacrisis. "Patiënten komen met een verkoudheidje of oorpijn naar de praktijk en zeggen bij de deur dat ze eigenlijk ook depressief zijn."

Dat vertelt de dokter van Huisartsenpraktijk Van Kemenade in Panningen in Corona Update van Omroep P&M.

Van Kemenade merkt de laatste tijd dat veel meer mensen last krijgen van minder sociale contacten, werk en scholen die dicht waren, waardoor kinderen thuis moeten blijven. "Dat begint steeds zwaarder te drukken."

Ook burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo krijgt veel signalen. "Ook van ondernemers die zich geweldig veel zorgen maken en toch wel de moed beginnen te verliezen." Ze geeft aan dat iedereen in nood aan de bel moet trekken, ook bij de gemeente. "Het is zeer zorgelijk en de signalen komen redelijk binnen."

De huisarts heeft de indruk dat veel mensen gevaccineerd willen worden. "Je merkt dat mensen erop zitten te wachten." De huisartsenpraktijken zijn al druk met de voorbereidingen. "Het is het lichtpuntje waar we naar uitkijken. Dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd is." 


Foto: Omroep P&M